Til hovedinnholdet

Nærområdet på fornebulandet

Fornebulandet er noe helt unikt. Det finnes ikke mange steder i Oslo- og Bærumsområdet hvor man kan bo i helt ny bolig så nær strandkanten.

I tillegg finner du stort sett alt du trenger like utenfor døren: Parkanlegg, badestrender, restauranter, treningssenter, naturreservat, idrettsanlegg og mange kilometer med gang- og sykkelveier i naturskjønne omgivelser. På Fornebulandet kan hele familien gjøre det meste i det daglige innen gang- og sykkelavstand.

Grendesentrene på Storøya og Hundsund er naturlige samlingsplasser både for unge og voksne, med kafé, miljøverksted, svømmehall og idrettsanlegg med både kunstisbane og kunstgressbane.

Det er gode forbindelser til Fornebulandet med offentlig transport. Buss 31 går til Grorud/Tonsenhagen via Oslo sentrum med svært hyppige avganger. I tillegg er Lysaker stasjon et viktig knutepunkt for både buss, flytog og lokal- og regionstog.

Fornebubanen er under planlegging, og vil ha tre metrostasjoner på Fornebu.

Godt opparbeidede sykkelstier gjør sykkelen til et godt alternativt fremkomstmiddel, både til Oslo sentrum, Sandvika eller andre bynære områder. I 2016 fikk Fornebu sin egen bysykkelordning driftet av Bærum Kommune med stativer på blant annet Lysakerlokket, Fornebuporten, ved flytårnet, Fornebu S, Technopolis og ved fergeanløpet ved Rolfsbukta.